Oljebehandling av trägolv

Underhåll

Oljebehandlade ytor är lättstädade och skador efter slitage kan lätt oljas igen.

Underhåll

Ett oljat golv får en mjuk vänlig yta där oljan framhäver golvets skönhet. Eftersom oljan förenar sig med träet får den en slagtålig yta. Ett jack i golvet syns inte så mycket och jacket kan man lätt få att försvinna genom att väta fibrerna som då reser sig. Oljan förenar sig med träet till skillnad från lacken som ligger som ett skikt ovanpå.

Ett oljat parkettgolv kräver inledningsvis något mer underhåll än ett lackat golv, men ger i utbyte en slitstark och behaglig yta, där träets ådring och struktur vackert framgår. Med oljebehandlingen bibehåller du också träkänslan och får golvet relativt halksäkert och antistatiskt.

Oljebehandling av trägolv är en ytbehandling som är väl lämpad både för offentlig miljö med hårdare slitage och i privatbostäder har oljade trägolv sin givna plats.

Altanslipning Stockholm

Räkna med att vi kan färdigställa 15-30 kvadratmeter på 2-3 dagar, beroende på träslag, behandling och hur ojämt/slitet golvet är.

Alla möbler på de ytor som ska slipas behöver vara bortplockade och kan försiktigt ställas tillbaka efter 12-24 timmar beroende på vilken ytbehandling man valt. Tunga möbler som ex. piano ska man vänta med i 48 timmar.Se till att alltid ha golvskydd på era möbler för att förhindra repor och skador när ni flyttar tillbaka dom. 

Mattor får inte läggas på golvet förrän tidigast 14 dagar efter en toppbehandling för att minska risken för färgdifferenser.Våttorka golvet kan du först göra efter 14 dagar då golvet fått härda klart. Tänk på att alltid använda rätt rengörningsmedel som är till för behandlade golv.

(vattenbaserad lack)
Efter 24 timmar då lacken härdat kan man ställa tillbaka möbler. Tunga möbler som piano rekommenderas efter 48 timmar. 

För tillfället kan du nyttja Rotavdrag på 30% av arbetskostnaden upp till 50.000kr per person för det utförda arbetet. Läs vidare om vilka villkor som ställs på dig på  Skatteverket.

Golvläggare med lång erfarenhet

Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Vår golvjour finns tillgänglig dygnet runt.

Follow, Share, Pin Us

Rulla till toppen