Golvläggning

Vi använder oss av högkvalitativa produkter utan lösningsmedel eller hälsofarliga produkter.

Golvläggare med lång erfarenhet

Vid val av golv är det olika faktorer som väger in vad Ni ska välja för golv.
Hänsyn måste tas till om det är offentlig miljö med högt slitage, funktionalitet men också design.
Era önskemål om material och design tillsammans med vår erfarenhet och kunskap om behandling och ytbeläggning av golvet gör att ni får det resultat ni önskar med hög motståndskraft och lång hållbarhet.
Varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert och mer information.

Tel: 0852705516
Mail: info@nackagolvjour.com

Återupptäck golvets förlorade glans – Vår golvslipning ger ditt hem ett strålande intryck!

Ge dina golv en andra chans – Förvandla trötta ytor till en strålande heminredning med vår professionella golvslipningstjänst!

Ytbehandling för parkettgolv

Efter en golvslipning behöver man ytbehandla golvet. Men vilken behandling ska man välja efter en golvläggning?

Lamellparkett

Ett parkettgolv som är vanligt att lägga i svenska hem är lamellparketten. En typisk lamellparkett består underst av ett underskikt av gran eller furu, ovanpå det tvärgående lameller i plywood eller spånskiva och överst ett så kallat ytskikt eller slitskikt som är minst 25 mm tjockt. Detta kan bestå av vilket träslag som helst, till de vanligaste träslagen hör ek, bok, ask, lönn och björk. Även importerade träslag som exempelvis körsbär, eukalyptus och teak förekommer. Det tjocka ytskiktet gör att ett lamellparkettgolv kan slipas om åtminstone ett par gånger.

Klickgolv

Den vanligaste formen av parkettgolv idag är så kallad en- två- eller trestav, som säljs som färdiga plankor som lätt kan klickas i varandra och läggas som ett flytande golv. Ett så kallat klickgolv är relativt enkelt att lägga själv om man är noggrann. Man kan lägga golvet direkt på betong med golvpapp eller foam under. Med en nålfilt under golvet får man ett något tystare golv. Det är viktigt att tänka på att ta in golvet rummet ett par dygn innan golvläggningen, för att det ska hinna anpassa sig till luftfuktighet och temperatur.

Äkta ekparkett

Vi växer för varje år och följer med utvecklingen gällande nya tekniker, verktyg och material samtidigt som vi är fast grundade i den gamla hantverkartraditionen.

Vill man ha ett äkta parkettgolv i exempelvis fiskbensmönster krävs det dock att man anlitar en professionell golvläggare med vana av att lägga parkett. Ett äkta parkettgolv med massiva trästavar spikas eller limmas fast i underlaget.

Bets / Pigment

Betsning och lasering är två sätt att färga in träytor. Enkelt uttryckt kan man säga att betsning ger en mörkare kulör och lasering en ljusare. Båda metoderna kräver dock ytterligare ytbehandling som olja eller lack.

Underhåll

Ett oljebehandlat golv skall med jämna mellanrum underhållas. De första underhållen är mycket viktiga för att snabbt uppnå ett fullgott skydd till golvet. Frekvenstätheten är mycket individuell beroende av lokalens användning.

Traffic Lack

Bona Traffic tillämpar sig för offentliga miljöer som restauranger, butiker, hotell m.m.

Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners är noggrant utvalda och representerar det bästa inom sina respektive områden. Vi samarbetar med erfarna leverantörer och specialister inom olika branscher för att säkerställa att vi kan erbjuda högkvalitativa material och tjänster till våra kunder.